Växter till trädgården

21 juli 2020 william_eriksson

Om man vill köpa växter till trädgården, balkongen eller uteplatsen och vill ha riktigt mycket att välja bland så är det kul att åka till en handelsträdgård som exempelvis http://www.stangatradgard.se/. Där kan man hitta allt som man letar efter och mer därtill. Träd, buskar, klätterväxter, sommarblommor, perenner, kryddväxter och ätliga växter av alla de slag. Det enda bekymret när man åker ifrån en handelsträdgård brukar vara att bilen är alldeles för liten för att rymma alla inköpen.

 

Allt som behövs

Men på en handelsträdgård finns inte enbart växter utan även allt man kan tänkas behöva för att plantera och ta hand om sina växter. Där finns alla möjliga olika jordtyper som kan behövas, näringstillskott och dränerande material. Krukor och odlingslådor om man så önskar och även amplar som man kan hänga i ett uterum eller längs med takfoten. Man brukar även kunna hitta dammar och växter som man kan plantera i dammen. I samband med det så finns även de material som man behöver för installationen som markduk och pumpar. I verktygsavdelningen finns spadar, krattor, ogräsrensare och allt som man kan tänkas behöva för att sköta om växterna. Även gräsklippare kan finnas om det är en större handelsträdgård. 

 

 

Mys i grönskan

Om det är en handelsträdgård som väljer att inte sälja utemöbler så är det inte ovanligt att det finns en butik vid sidan om som har det i sortimentet. Det kan vara extra trevligt att kunna planera sin trädgård och uteplats med både växter och utemöbler samtidigt. Kanske gör man en helg av det och inleder med att på lördagsmorgonen montera släpet och åka till handelsträdgården och botanisera bland växter, möbler och alla tillbehör. Det kan till och med vara så att man slår på stort och kommer hem med en ny grill. Sedan är det bara att åka hem, plantera och mysa. 

Fler nyheter