Väck liv i ditt golv

11 november 2019 admin

Får du ofta stickor i fötterna eller börjar golvet se dassigt ut? Då kanske en golvslipning är på sin plats. Med tanke på hur mycket vi använder våra golv är det inte konstigt att de så småningom slits ut. Genom att slipa golvet kan det bli som nytt igen. En golvslipning och ytbehandling med lack eller olja kan ge golvet sin lyster tillbaka. Hur ofta du behöver slipa ditt golv beror dels på vilken golvtyp du har, och dels på hur mycket det har slitits. Vid normal användning behöver golvet slipas efter 12-20 år.

 

 

Kan mitt golv slipas?

 

Alla typer av golv behöver vårdas, men alla ska inte slipas. En tumregel är att alla trägolv och parkettgolv kan slipas så länge du lämnar kvar minst 4 mm av golvets yttre skikt. Några andra golvtyper som mår bra av att slipas är betonggolv, marmorgolv, stengolv och laminatgolv. Har du däremot en plastmatta, ett gummigolv eller linoleumgolv gör du bäst i att låta bli att slipa. Huruvida det är möjligt att slipa ditt golv avgörs också av hur många gånger det blivit slipat innan och vilket skick det är i. Är du osäker på om ditt golv kan slipas kan du kontakta en golvsliparfirma för rådgivning.

 

Ta hjälp av en expert

Det är lätt hänt att det sker misstag om du själv slipar ditt golv. Rätt var det är råkar man skada golvet för att man inte har tillräcklig koll på hur maskinerna fungerar. Det är också lätt att underskatta slipmaskinens vikt och det kan resultera i att golvet blir ojämnt. Därför är det säkrast att kontakta en kompetent firma som kan utföra jobbet åt dig. Se till att utnyttja ROT-avdraget och få 50 % skattereduktion när du anlitar någon för att slipa golvet. Widéns Golv & Måleri är specialister på trägolv och erbjuder golvslipning i lomma.

Fler nyheter