Tips för den som vill köpa bostad i Linköping

17 februari 2022 lily_hansen

editorial

Nytt jobb, större familj, eller bara en längtan efter att själv få bestämma hur bostaden ska se ut. Anledningarna till att man vill köpa köpa bostad i Linköping kan vara många. Men innan man börjar jakten på det perfekta hemmet kan det vara bra att ta reda på hur stort bolån man kan få och fixa ett lånelöfte från banken. Det är också bra att fundera över vilken typ av bostad som önskas och vad som är viktigast och måste finnas. 

Hur många rum behöver bostaden ha? Vilken våning ska den helst ligga på och behöver det finnas hiss i fastigheten? Önskas balkong eller är det kanske bättre om bostaden har nära till grönområden och andra motionsmöjligheter? Hur långt från arbetsplats och skola får bostaden ligga? Behöver man tillgång till parkering i anslutning till fastigheten?

 

Köpa bostad Linköping

 

Gå på många visningar

Det gäller att hitta en bostad som passar både budget och de behov som man har. För att hitta rätt bostad och för att få en bättre förståelse för bostadsmarknaden måste man gå på visningar: https://riksmaklaren.se/linkoping/till-salu/. Ganska snart förstår man vad man kan få för den budget man har. Men innan man börjar buda på en bostad kan det vara bra att studera hur andra gör och hur högt över utropspriset de är beredda att gå. Då blir det lättare att sedan själv sätta ett tak för hur mycket bostaden får kosta. 

Viktigt att man undersöker bostaden innan köpet

Innan man köper en bostad måste man noga undersöka den så att man förstår vad det är man köper. Det går inte att i efterhand påtala fel och brister som hade gått att upptäcka om man hade undersökt bostaden ordentligt innan köpet. Är det ett hus man tänker köpa kan det vara en god idé att låta en certifierad besiktningsman titta på huset. 

Fler nyheter