Recycla hos tapetseraren

14 oktober 2019 admin

I den tiden som är nu så är det sannerligen viktigt att tänka på miljön och att hela tiden ha ett klimatsmart tänk. Därför ska man fundera en extra gång om man har en gammal och sliten möbel hemma som man har tänkt köra till tippen – gör inte det! De flesta möbler som slängs skulle förmodligen hålla i en lång tid framöver bara de fick lite enkel omsorg och kärlek. 

 

Många gånger är det nog också så att man helt enkelt tröttnat på möbeln. Den är inte lika snygg längre tycker man, fast det är ens egna subjektiva bedömning och ingen världsomfattande sanning.

 

 

Gör om istället

 

Istället för att slänga ska man såklart restaurera eller göra om möblerna. En stol kan få ett ordentligt lyft och ett helt nytt utseende bara genom att målas om i ny kulör eller att tygsitsen byts till ett nytt tyg. 

 

Om man inte blir så där väldigt upphetsad över idén att börja göra om själv, eller om man vill men har tummen mitt i handen, så kan man alltid kontakta en möbeltapetserare. De kan ju definitivt hantverket och har kunskapen om hur man på bästa sätt kan fixa till en specifik möbel. 

 

Tapetserarens tjänster

För att bli möbeltapetserare går man en flerårig utbildning och därefter kan man både klä om möbler och göra stoppningsarbeten. En del möbeltapetserare riktar in sig på att arbeta som segelmakare, sadelmakare eller gardindekoratör. Många tapetserarfirmor erbjder flera tjänster för att kunden ska kunna få en bra helhetsprodukt, så som att både reparera och stoppa samt klä om möbeln. Och det är ju det bästa så man slipper köra runt möbeln till olika tapetserare. Det är ju inte klimatsmart. Många erbjuder även att sy måttbeställda gardiner till kunderna. Tips på en möbeltapetserare som både fixar möbler och gardiner finns här: https://www.mariasgardinochtapverkstad.se/.

Fler nyheter