Öppna upp och gör en dubbel altandörr

31 augusti 2021 patrick_pettersson

En altan är en förlängning av huset och gör att huset känns större, särskilt under den varmare årstiden. Att kunna sitta bekvämt utomhus, men ändå ha tillgång till husets alla bekvämligheter ger en känsla av frihet och lyx. När mörkret faller eller det börjar bli lite kyligt är det skönt att kunna gå in och sätta sig, men ändå ha det öppet mot altan och trädgård.
Kanske vill man installera en dubbel altandörr så att man kan sitta inne, men ändå fortfarande känna kvällsdoften och friskluften. Då finns det företag som t.ex. https://klarfonster.se/dorrar/altandorr som tillverkar måttbeställda altandörrar. De hjälper till och med till att installera dem.

En altandörr kan se ut på många sätt

Att hitta företag som tillverkar specialanpassade altandörrar öppnar upp för att också kunna installera en dörr i ett äldre hus där det inte finns altan sedan tidigare. Man mäter helt enkelt upp hur stora de dubbla altandörrarna får vara och om man vill ha dem helt i glas eller med spröjs. När man bygger altan i en nyproducerad villa eller företagsbyggnad anpassar man öppningen när man ritar huset. Då kan det vara bra att veta att det inte finns några fasta mått för hur en dubbel altandörr skall vara att ta hänsyn till.

Det finns många alternativ att välja bland och alla altandörrar är tillverkade med välisolerande glas. Själva ramen och spröjsen, om man väljer det, tillverkas antingen i trä eller i aluminium, beroende på vad som passar bäst in i miljön. De träramar som tillverkas är gjorda av furu som har fått växa till sig långsamt och därför blivit hårt, men måste ändå underhållas regelbundet. Ramar och spröjs i aluminium kräver inte lika mycket underhåll. Det kan ju också vara bra att ha i åtanke när man väljer det man skall beställa.

Fler nyheter