I Bromma är du beroende av vitvaror

21 januari 2021 lily_hansen

Det bor över 70 000 människor i Bromma. Det är en stadsdel i Stockholm med bland annat en flygplats och hemort till Grimsta IP och Brommapojkarna. En klubb som fostrat fotbollsspelare som bland annat Bojan Djordjic, Albin Ekdal och Anders Limpar.  

Det är också en stadsdel som huserar många barnfamiljer. Många flyttar hit varje år. Och vad är det egentligen en nyinflyttad storfamilj i Bromma behöver som mest? Just det, vitvaror. Sådant som kyl, frys, spis och diskmaskin men även tvättmaskin och torktumlare. Det är svårt att överleva som familj utan den typen av vitvaror. Varken i Bromma eller någon annanstans i Sverige.  

Eller ja, överleva är väl att ta i. Det hade de väl gjort. Men att livet för familjerna i Bromma förenklas av vitvaror i hemmet kan väl knappast någon förneka. Föreställ dig själv om du skulle behöva diska för hand efter att en familj med fem barn har ätit kvällsmat. Det var den kvällen det. Så länge lär det behöva ta. 

En mänsklig rättighet

Det här är med andra ord ett råd till alla barnfamiljer i Bromma. Nej, stryk det. Det är ett råd till alla som bor i Bromma. Punkt. Oavsett om du har stor familj eller bor ensam. En del vitvaror får faktiskt ses som en mänsklig rättighet. Det är inte rimligt att bo utan kyl, frys och spis. 

Dessa varor är helt avgörande för att du överhuvudtaget ska kunna förvara och laga mat hemma. Annars är väl alternativet att beställa pizza varje dag. Till varje måltid. Du kommer garanterat tröttna. 

Så kan man då tänka sig att alla Brommabor utan vitvaror slänger sig på telefonen och googlar “vitvaror bromma”? Kanske, men det är en omväg. Du kommer nämligen redan här och nu få en länk som ger förslag på vitvaror du kan köpa i stadsdelen. Läs mer här: https://www.hushallsakuten.se/  

Fler nyheter