Hatten på huset

08 november 2019 admin

Man kanske inte tänker på det men taket på huset bidrar mycket till husets helhetsintryck. Precis som en snygg hatt eller keps kan bidra till att komplettera en snygg outfit så är även taket på huset pricken över i:et. Ett trasigt och ej välskött tak kan få hela huset att se ovårdat ut medan ett snyggt och väl omhändertaget tak får huset att se bebott och trevligt ut. Men det handlar inte bara om huruvida grannarna tycker om ditt hus utan även om husets framtida hälsa.

 

 

Vikten av ett helt tak

 

Taket skyddar huset mot vattenskador och andra otrevligheter. Om taket släpper in vatten och fukt kan takbalkarna börja ruttna vilket kan sluta i en kostsam historia. Väggarna kan även dem bli fuktskadade vilket kan leda till mögel och andra hemska skador på huset. Det kan däremot vara svårt att hålla koll på vilket skick taket är i. Därför är det bra om man ser till att utföra regelbundna besiktningar. Dessa besiktningar bör utföras av någon som verkligen vet vad man bör titta efter, exempelvis någon som jobbar med takrenoveringar. På så vis kan du även få en kostnadsfri offert på en gång ifall något skulle behöva åtgärdas. Kom ihåg att det blir billigare att ta tag i små renoveringar än att vänta tills hela taket behöver bytas ut. 

 

En lönsam historia

Behöver du utföra en takrenovering, takbesiktning eller Lägga tak i stockholm så kan STB hjälpa dig. Ett fräscht tak håller länge. Har man utfört en omfattande takrenovering så höjer det värdet på hela huset. Beroende på vilket material som används kan ett nytt och fräscht tak hålla mellan 20 till 50 år. Såklart så bör taket besiktas och servas regelbundet. Ta gärna hjälp av dem som lägger taket och fråga när de rekommenderar att du besiktar taket nästa gång.

Fler nyheter