Golv som heminredning

04 mars 2020 patrick_pettersson

Våra golv i hemmet är en väldigt stor del av inredningen. Ett riktigt snyggt och passande golv kan göra ett helt rum och få ett rums egenskaper att växa eller ändras till det bättre. Om man har ett väldigt litet rum med liten yta, så kanske inte ett golv i mörkt trä är att föredra, till exempel, då det lätt kan få rummet att kännas mindre än vad det egentligen är. Men ett stort och ljust vardagsrum kan gott ha ett mörkt och robust golv till ljusa tapeter och möbler. Det beror sedan också självklart på vilken smak man har. Gillar man inte mörka golv så ska man naturligtvis inte använda sig av det heller. 

 

Byt ut golven – för en fräschare känsla

Det kanske är ett par år sedan det gjordes något åt golven hemma hos er. Då kan det vara ide att antingen renovera upp dessa lite grann eller helt enkelt byta ut dem mot ett nytt. Det gör så mycket för ett rums känsla och atmosfär vilket slags golv man har. Vanliga trägolv i ek, till exempel, är fortfarande det mest populära valet. Golv som går att lägga i olika typer av mönster har också en stor del i det som är populärt just nu. På så vis kan man få sig ett golv med karaktär och ett eget golv gjort efter ens egna tycke och smak.

 

 

Renovera era golv – ett billigare alternativ

Många väljer idag att renovera de befintliga golvet, istället för att lägga ett nytt. Det fungerar egentligen precis lika bra det. Är man nöjd med den typ av golv som redan är lagt, så är det onödigt att byta helt, speciellt prismässigt. Det blir billigare att istället renovera golven genom att olja, slipa och lacka. Hos http://fbmaleri.se/ kan man få hjälp med behandling av golv i Stockholm.

Fler nyheter