Fynda gammalt och nytt

21 juli 2020 william_eriksson

I dagens samhälle handlar vi allt mer över nätet då det är smidigt och praktiskt. Både nätta paket och skrymmande saker blir hemtransporterade, och skulle man ångra sig går det att skicka tillbaka kläderna, teknikprylarna eller möblerna. Men vi kommer nog inte helt sluta strosa runt i affärer och varuhus, och de som gillar en riktigt präktig gårdsauktion kommer inte att sluta besöka dem heller.

 

Dolda skatter i farmors byrå

Många ser nog framför sig att de en dag skall bli rika. Varför inte sådär som vi sett i brittiska auktionsprogram på tv? En gammal tavla, ett ärvt silverskrin eller bortglömt brev värderas till hundratusentals kronor och inget är sig längre likt. Personen som skaffat dyrgripen eller som ärvt den svimmar nästan av glädje och det känns som att det skulle kunna hända vem som helst. Kanske har du sett liknande program där olika lag tävlar? Där är det kunskaper som avgör, samt en näsa för vad som kan bli framtidens dyrgripar; att ropa in något till ett lägre pris än du kan sälja för någon annanstans. Kan det vara så svårt? 

Dödsbon och gamla gårdar

Det vilar ett förtrollande skimmer över saker som en Auktion i Piteå, Skellefteå eller i din närhet. Gärna en solig sommardag där barnen ber om glass och du har med dig en kaffetermos. Men ibland är det rena praktikaliteter som sker. När föräldrar eller andra äldre släktingar går bort kan man bli ansvarig för ganska mycket prylar. Det är inte alltid man har plats eller vill ta över gamla tv-apparater, skrivbord, lampor eller redskap som ingår i dödsboet. Då är det smidigt med någon som tar hand om alltihop; som hämtar med lastbil och ser till att sakerna blir sålda och hamnar hos någon som vill ha dem. Du kan plocka ut de fina minnena och låta resten glädja någon annan.

Fler nyheter