Fönster av alla sorter

21 juli 2020 patrick_pettersson

Fönster fyller en himla massa funktioner. Och inte bara det fönster som du tittar ut genom från ditt hus eller din lägenhet och där dagsljuset strömmar in genom. Du läser den här texten från ett fönster i din webbläsare. Tänk på det. Fönster är en väg in, eller väg ut om man så vill. I det här fallet är webbläsaren ditt fönster till hela världen eftersom det är vägen ut på internet. Det finns oändligt många fönster. Kanske till och med till andra världar? En del spökjägare påstår ibland att speglar kan fungera som fönster till andra dimensioner… Vågar du testa? 

 

Genomskinliga skiljeväggar 

Men otvivelaktigt är fönsterna i vardagligt språk såklart de vi använder som genomskinliga skiljeväggar i våra lokaler och bostäder. Våra fönster släpper in ljus på dagarna så att vi slipper sitta i ett eländigt, deprimerande mörker. Det räcker att man har vinterhalvåret för det. Fönsterna ger dig dessutom möjlighet till strålande utsikter och en chans att spionera lite på dina grannar. Men kom ihåg att de har samma möjlighet att kika på dig! En upplyst lägenhet i mörkret blir nästan som ett akvarium när man tittar in genom fönstret utifrån.  

 

 

När bollen flugit genom fönstret 

Fönster är som bekant i regel av glas. Det innebär att de kan gå sönder. Anledningarna till ett sprucket fönsterglas kan variera. Kanske har en väldigt framtung fågel siktat in sig på din macka du sitter och mumsar på i uterummet? Pang säger det och så sitter näbben i fönstret. Eller vem har inte varit med om att fotbollsspelande ungar missriktar en spark och innan någon hinner ta nästa andetag har bollen farit genom köksfönstret. Köpa fönster i göteborg är därför någonting man kan ha med sig i bakhuvudet. I Göteborg spelas det nämligen en hel del fotboll. Nu känner du till riskerna! 

 

Fler nyheter