Få inspiration på handelsträdgård

27 september 2021 william_eriksson

Det gröna i ditt liv betyder mer än du kanske tror. Eller så vet du redan att din trädgård ger dig rolig sysselsättning och ro i själen och grönsaker och frukt. Det är faktiskt till och med bevisat att natur får oss att må bättre. 

Det betyder förstås inte att vi borde fylla tomten eller balkongen med växter och annat som ger oss mer jobb. Däremot visar det hur viktigt det är att ta hand om det vi redan har. Förnya gör vi i den mån vi har råd och lust. Vissa ändringar sparar energi.

Vad tycker du om att göra?

Vi är alla olika och vill använda våra grönytor till olika ändamål. Vissa vill ha ytor för barn och husdjur att springa av sig på och då är det inte bra med strategiskt placerade blomplanteringar med ömtåliga blommor. Andra lever för just de blommorna.

Många gillar att odla på olika sätt. Fruktträd och bärbuskar, trädgårdsland med det man gillar att äta. Kryddor kan vara roligt att odla egna. Så har vi viloentusiasterna. Utemöbler och hammock eller hängmatta och bra häckar och bersåer så man får lite begränsad insyn när man lyckligt somnat i solstolen.

 

En handelsträdgård för dig

Vad är nu en bra handelsträdgård då? Antagligen en som kan tillhandahålla något för alla dessa grupper med skilda men ändå liknande behov. Vill du ha trädgårdsväxter? Jamen, masa dig iväg och handla då om det är rätt säsong för plantering. Eller är det gräsmatta som lockar mest?

Det finns tusen tillbehör till allt men inte alla är strikt nödvändiga. En del är bara roliga saker man villhöver och annat är sånt det inte går att vara utan. Inga småväxter utan krukor och urnor och inga prydliga buskar och häckar utan häcksax. Och ingen sommar utan minst ett besök på en rolig handelsträdgård som har allt.

Fler nyheter