Där du sätter din fot

14 november 2019 admin

Troligen den viktigaste delen av insidan på ett hus är något man ofta tänker minst på, nämligen golvet. Det läggs stora pengar på inredning, belysning och köksluckor samtidigt som golvet oftast också bara får tanken gällande estetiken, och knappt det. Men det är faktiskt den enda delen av hela huset som man också känner. Man känner om golvet är hårt, om det är trasigt så man får stickor i fötterna, om det är kallt och dragigt. Därför är det klokt att inte bara tänka på hur golvet ska se ut utan även hur det ska kännas.

 

 

Ytskikt

 

Golvslipning kan göra underverk med gamla golv men även korrigera eller skapa yta på ett nygjort golv. Betonggolv kan slipas lena så man kan gå direkt på dem eller med mönster för halksäkring. Gamla trägolv kan återfå sin behagliga yta och unga lyster. Denna behandling gör att man kan få ett gammalt golv som nytt igen för en avsevärt lägre kostnad eller att man kan få ett golv som är unikt och inte finns hos någon annan. Det kanske också är en kombination av nytt och gammalt om man till exempel vill gjuta in värmegolv och därmed behöver sänka betonggolvet och sedan slipa upp den nygjutna ytan.

 

Nytt golv

 

Om man känner att kunskapen eller tiden tryter så kan man få hjälp med golvläggning i Göteborg. Golvläggare har kompetens att lägga nya golv och även slipa till gamla eller nya om det behövs. Det kan även vara så att man behöver en kombination av att slipa gammalt och lägga nytt. Kanske har golvet blivit fuktskadat på ett parti men är så vackert för övrigt att man väljer att bara byta ut den fuktskadade biten. Eller så kanske en kamin ska installeras och man väljer att lägga klinker som underlag och för att minska risken för brand. 

Fler nyheter