Dags att byta fönster?

07 november 2019 admin

När det kommer till fönster så är det såklart ett av de viktigare skydden ett hus har. Läckande fönster kan leda till omfattande fuktskador. Fönster är mer än bara skydd mot fukt, de dämpar också ljud utifrån och förhindrar energiförlust. Med bra fönster kan husägare spara pengar helt enkelt. Nya fönster höjer också värdet på huset. Det finns en mängd olika fönster på marknaden och med ny teknik har de blivit allt mer energieffektiva. Men byte av fönster handlar inte bara om energieffektivitet utan fönster ska även vara estetiskt tilltalande. De ska helt enkelt matcha husets utseende.

 

 

Aluminiumfönster eller PVC fönster?

 

Aluminiumfönster https://www.termofonster.se/ har inte varit fullt så vanliga i Sverige men börjar bli allt populärare. De har kommit att bli energieffektiva och är relativt underhållsfria samt att de håller i tuffa miljöer. De kan också kombineras med trä som ger en mer klassisk känsla. Det går inte att komma ifrån att just kravet på underhåll kan vara en viktig faktor när man väljer fönster. PVC fönster kräver nästan inget underhåll och är generellt billigare men svårare att måla om och kan vara svåra att laga. Ska du välja mellan PVC fönster och aluminiumfönster kan det vara bra att prata med ett proffs om vad de rekommenderar till ditt hus.

 

Träfönster, klassikern

 

Träfönster är fortfarande klassikern i Sverige. Inte så konstigt då fortfarande de flesta hus är just trähus. Träfönster är det som kanske matchar bäst det äldre trähuset än idag. Träfönster är också förhållandevis billiga och energieffektiva. Den stora nackdelen är själva underhållet. Träfönster måste underhållas och produkterna som används vid underhåll är inte alltid speciellt miljövänliga. Det omfattande underhållet gör också att träfönster kan bli dyrare i längden. Så när det är dags att välja fönster är det bra att ta sig en funderare och begära offerter från olika leverantörer. 

Fler nyheter