Byt ut dina gamla fönster

22 augusti 2021 jonas olsson

Gamla träfönster kan se charmiga ut, men när målningen flagar och träet spricker, kan man se sig om för att hitta lite bättre och modernare alternativ. Det finns nya fönster, med hög prestanda, som ser ut precis som de gamla. Skillnaden i isolering är otrolig, och nya fönster är dessutom så gott som underhållsfria.

Man kan välja plastfönster av hög kvalitet eller satsa på träfönster som är klädda med aluminium utvändigt. Rutorna är tvåglas- eller treglasfönster, och de isolerar mycket bra, både när det gäller värme och ljud. Buller utifrån hörs betydligt mindre när man har bytt fönster.

Arbetsbesparande renovering

Att byta fönster sparar alltså både pengar och arbete. Eftersom isoleringen är så bra med fönster som har lågt U-värde får du lägre värmekostnad. Dessutom slipper du putsa mellan rutorna som man fick göra förr. Du slipper också skrapa färg och måla fönster, eftersom materialet är så bra att man inte behöver göra något alls.

Det är enkelt att bara putsa fönstren in- och utvändigt. Karmen torkar du av med en trasa och det behövs inga skarpa medel för det. Man kan säga att en fönsterrenovering är överraskande fördelaktig att göra, så kontakta ett bra fönsterföretag. Länktips: http://goteborgsfonster.se/

 

Hur ska fönstren se ut?

Fönster finns i flera olika modeller. Gillar du den gamla stilen med sidohängda fönster och spröjs så finns det nya, moderna fönster som ser ut så. Annars är det vanligaste att man öppnar fönstren utåt med ett handtag längst ner och att fönstret enkelt kan låsas i olika lägen.

Vill du spara pengar kan du ha ett öppningsbart fönster i ett rum och komplettera med fasta fönster som inte går att öppna. Fasta fönster är lite billigare, och de passar bra till exempel i ett uterum eller ett förråd. Det kan också vara lättare att hålla tjuvar ute med fasta fönster.

Fler nyheter