Butik i Malmö med stort urval av bänkskivor

14 december 2021 jonas olsson

editorial

Bänkskivan i köket är jätteviktig. Den kan fungera som arbetsbänk, avlastningsyta och matplats. Det är heller inte ovanligt att det är just där man samlas i slutet av festliga middagar eller fester. Därför får bänkskivan gärna vara snygg och passa med övrig inredning. Men den måste också vara praktisk och funktionell. 

Vissa bänkskivor är känsligare för värme än andra, som exempelvis massiva träskivor. Material som marmor och kalksten är däremot känsliga för syror som exempelvis rödvin och citron. Därför måste de också underhållas och behandlas för att inte få fläckar. Men också en bänkskiva av trä måste underhållas för att inte suga åt sig vätska och få fläckar. Fast sköter man underhållet kan dessa bänkskivor av naturligt material i stort sett hålla hur länge som helst. 

 

image

 

Jämför priser på material och ta in offerter från olika köksbutiker

För den som letar efter en Bänkskiva i Malmö kan det vara bra att först titta runt lite och inte bestämma sig för snabbt. Ta in offerter från några olika köksbutiker och jämför priser. Det kan vara bra att också jämföra priser på olika material då prisskillnaden i vissa fall kan vara ganska stor. Det är viktigt att man tar reda på vilka olika för- och nackdelar de olika materialen har. 

Be köksbutiken om råd om det är svårt att välja

Ta reda på vilket slags underhåll som kan behövas och hur ofta detta ska utföras. Tycker man att det är för mycket arbete kanske man ska välja en bänkskiva som inte alls behöver något underhåll. Tycker man att det är svårt att välja bänkskiva ska man inte dra sig för att be köksbutiken om goda råd. I så fall kan det vara bra att ha fotograferat köket med mobiltelefonen så att man kan visa bilder. Men det finns också köksbutiker som kan göra hembesök. 

Fler nyheter